2015. június 1., hétfő

DIY week challenge 2. nap

Ezen a héten -ha minden jól megy- minden nap hozok nektek egy Csináld magad bejegyzést. A tegnapit IDE kattintva kukkanthatjátok meg. :)

Ma egy újságból készült táska elkészítését fogom bemutatni nektek, ismét a csodás Paint mázolmányaimmal.




Kézügyesség lvl 1000
Először is szükségetek lesz egy-két magazinra. Most mondjátok, hogy nem lett zseniális ábra! :D




úgy hajtsd el, hogy 1:9 legyen az arány kb
nem öttel vagy hattal, hanem 8-cal, kilenccel, bocsi :)
na és ebből az elnegyedelt csíkból csinálsz olyan három millió darabot :D  100 darabot (de attól függ mekkora táskát akarsz csinálni.
És most jönnek a képek, mert ha ezt le kellene rajzolnom, belehalnék...


Oké, ha eddig tiszta, most jön az, hogy fogsz egy másik ilyen dupla V betűt, és a két kis szárát belehúzod az amorf szívecske két csücskébe. Valahogy így:


És ezután így kell kinéznie, ha jól csináltad:
Most van két pár "átjárónk", és az egyikbe ugyanezzel a módszerrel belehúzol egy másik kis duplaV-t:


Ha ezt is jól csináltad (ami az én képeim alapján eléggé nehéz) így fog kinézni:
Valahogy így csinálod meg a többi 17-et, vagyis összesen húszat, az utolsóval, a huszonegyedikkel pedig összeilleszted a két szélét.
Ebből a "karikából" csinálsz hármat.
Majd fogsz egy cérnát és egy tűt, valamint egy gyűszűt, és felkészülsz lelkiekben a legrosszabbra. Ugyanis az én ujjaim teljesen szétmentek a nagy papírvarrás közepette.
Nem kell megijedni, nem a papírlapot kell átlyukasztanod a kis tűvel, ott lesznek az "alagutak" amiket tulajdonképpen egymáshoz kell kötözni, nem is varrni.
Az alját pedig természetesen nem hagyjuk lyukasan, ott a karikádat összenyomod, és azt alsó részét összevarrod. És így kialakul majd a táska alakja is, mostmár nem henger formája lesz, hanem kézitáska.
Ha van egy rossz övetek, azt ráragaszthatjátok ragaszt ópisztollyaj, hogy legyen füle (akasztója/fogókája/tartója, nem tudom, hogy hívják :D).
Az enyém így néz ki:
És belülről pedig ilyen:
Ha a varázslatos rajzaim alapján kicsit összegubancolódott a dolog (amit nem csodálok, még én sem értem) akkor IDE kattintva megnézhettek egy videót, amint elkészítik.
Ha tetszett, és vagytok annyira elvetemültek, hogy megcsináljátok, akkor nagyon szívesen megnézném a ti alkotásaitokat is. Készítsetek róla egy fotót és küldjétek el nekem, vagy tegyétek fel Instagramra #hilladiy hashtag-gel. :)

4 megjegyzés:

  1. Hűűű nagyon jó lett :))) Bárcsak meg tudnám csinálni... De én ehhez bêna vagyok sajna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy vagy! Héé próba-szerencse! Ha mégis elkészítenéd, tényleg szívesen látom bárkinek az alkotását. :)

      Törlés
    2. Oki :3 talán egyszer megpróbálom... De csak is a kreatív barátnőmmel felszerelkezve. Úgy taláb nem fullad katasztrófába a dolog :)

      Törlés
    3. Itthonról szurkolok nektek! :D

      Törlés